Werkgevers pensioen

Een werkgeverspensioen is een pensioenregeling die je werkgever voor je organiseert. Het is een aanvullend pensioen bovenop de AOW die je van de overheid krijgt.

Het voordeel van een werkgeverspensioen is dat je later, als je met pensioen gaat, meer geld hebt om van te leven. Ook hoef je tijdens je werkende leven minder zelf te sparen voor je pensioen.

Je werkgever betaalt een deel van de premie voor het werkgeverspensioen. Jij betaalt zelf ook een deel van de premie, maar meestal is dit minder dan wat je werkgever betaalt.

Je hebt recht op een werkgeverspensioen als je in dienst bent bij een werkgever die een pensioenregeling heeft. Het is belangrijk om te weten hoeveel pensioen je opbouwt en wat er gebeurt als je van werkgever verandert of als je eerder met pensioen wilt.

Als je vragen hebt over je werkgeverspensioen, kun je

  1. Terecht bij je werkgever of
  2. Terecht bij het pensioenfonds dat de pensioenregeling uitvoert.

 

Ben jij werkgever of HR-specialist? klik dan hier

Wat kan MijnPensioenvraag.nl voor jou betekenen?

Wij kunnen je uitleg geven over jouw pensioenregeling, hoeveel je naar verwachting met jouw pensioenleeftijd kunt uitgeven per maand en wij kunnen voor jou uitrekenen of dat voldoende is. Wij kunnen je ook helpen met het opbouwen van een aanvullend pensioen. Lees hier verder. 

Wil je meer weten? Maak gebruik van onze Chat of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Heb jij vragen over onze diensten?

Neem dan contact met ons op: