Voor jou als werkgever

Als werkgever ben je altijd bezig om het beste te regelen voor je werknemers, zodat zij optimaal en met veel plezier dagelijks hun werkzaamheden uitvoeren.

Onderdeel van goed werkgeverschap is ook een goede pensioenregeling en bijbehorende communicatie. Via mijnpensioenvraag.nl ondersteunen wij jou graag in de invulling en beheer van de communicatie en alle bijbehorende individuele vragen.

Maar we gaan nog een stapje verder; zo bieden wij de mogelijkheid om al jouw werknemers financieel gezond te maken en te houden. 

Inzicht werknemers

Veel werknemers hebben geen inzicht in hun eigen financiële situatie bij (vroeg)pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Terwijl de noodzaak om zelf actie te ondernemen groeit: collectieve regelingen versoberen, de AOW-leeftijd stijgt en het pensioenstelsel verandert. Om keuzes te maken is inzicht noodzakelijk.

Ontzorging

Personeel wordt vaak gezien als het belangrijkste bezit van de onderneming. Als werkgever is er dus veel aan gelegen om je personeel te binden, maar ook om deze goed inzetbaar te houden.

Om aan beide wensen invulling te geven is financieel advies aan werknemers van grote toegevoegde waarde.

Werknemers krijgen zo de kans om te bekijken hoe zij er financieel voor staan, of de aangeboden financiële regelingen voldoende zijn en welke stappen zij zelf nog kunnen zetten.

Financiele stress daarentegen kan zorgen voor uitval op de werkvloer en verminderde inzetbaarheid, voor deze doelgroep is financieel advies vaak gewenst om hen weer op het juiste spoor te brengen.

Financieel advies als employee benefit of vanuit de pensioencommunicatie

Vanuit Mijnpensioenvraag.nl staan wij jouw onderneming graag bij in het adviseren van jouw medewerkers. Wij doen dit op 3 verschillende thema’s

  • Persoonlijke risico’s: overlijden & arbeidsongeschiktheid
  • Jouw kansen: eerder stoppen met werken & vermogensopbouw;
  • Wonen: optimalisatie van de woonlasten: hypotheeklasten besparen, verduurzamen en huren;

Direct contact om jouw personeel te helpen?

Kom direct met ons in contact

Of gebruik onze chatbot. Deze geeft antwoord op al jouw vragen omtrent pensioen. Je herkent deze chatbot aan dit icoon:

Meest gezochte onderwerpen

Begrijpen wat de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) voor jou betekent

De pensioenwereld ondergaat een grote verandering met de komst van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp). Deze wet is bedoeld om het pensioenstelsel in Nederland aan te passen aan de moderne samenleving. Maar wat betekent dit voor jou als individu? In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de Wtp verkennen en begrijpen hoe deze wet invloed kan hebben op jouw pensioensituatie.

Lees verder >>

Pensioen 1-2-3

Wat is Pensioen 1-2-3? Pensioen 1-2-3 is een gestandaardiseerd informatiemodel voor pensioenregelingen, ontwikkeld door de Pensioenfederatie, de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en het Verbond van Verzekeraars.

Lees verder >>