Aanvullend pensioen voor later

Aanvullend pensioen opbouwen voor een zorgeloze toekomst!

Een goed pensioen opbouwen is belangrijk om later zorgeloos van je oude dag te kunnen genieten. Helaas biedt het basispensioen niet altijd voldoende financiële zekerheid. Daarom is het verstandig om te overwegen om een aanvullend pensioen op te bouwen. In deze tekst leggen we uit wat een aanvullend pensioen inhoudt en hoe je het kunt regelen.

aanvullend pensioen

Wat is een aanvullend pensioen?

Een aanvullend pensioen is een extra pensioenvoorziening naast het basispensioen dat je opbouwt via de overheid, oftewel de AOW (Algemene Ouderdomswet). Een aanvullend pensioen kan op verschillende manieren worden opgebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een pensioenregeling via je werkgever, zelf een lijfrentepolis afsluiten of sparen via een bankrekening.

Waarom is een aanvullend pensioen belangrijk?

Met alleen het basispensioen kom je vaak niet uit. De AOW-uitkering is namelijk gebaseerd op het minimumloon en dat is voor veel mensen niet genoeg om van rond te komen. Door het opbouwen van een aanvullend pensioen kun je het verschil tussen je AOW-uitkering en je gewenste inkomen dichten. Zo kun je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, meer luxe veroorloven of de kosten voor zorgverlening beter kunnen betalen.

Hoe bouw je een aanvullend pensioen op?

Er zijn verschillende manieren om een aanvullend pensioen op te bouwen. De meest voorkomende manier is via een pensioenregeling van je werkgever. Hierbij betaalt je werkgever mee aan je pensioenopbouw. Daarnaast kun je zelf een pensioenvoorziening regelen. Een lijfrentepolis is hierbij een veelgebruikte oplossing. Je betaalt dan regelmatig een premie en op de einddatum ontvang je een uitkering. Ook kun je sparen via een bankrekening of beleggen om zo een extra potje voor later op te bouwen.

Waar moet je op letten bij het regelen van een aanvullend pensioen?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het regelen van een aanvullend pensioen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de kosten die bij de verschillende opties komen kijken. Daarnaast moet je ook rekening houden met de fiscale gevolgen van je keuze voor een bepaalde pensioenregeling. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen en adviseren welke optie het beste bij jou past.

Wanneer kun je het beste beginnen met het opbouwen van een aanvullend pensioen?

Hoe eerder je begint met het opbouwen van een aanvullend pensioen, hoe meer tijd je hebt om vermogen op te bouwen. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen. Als je bijvoorbeeld net van school af komt en begint met werken, is het verstandig om direct te kijken naar de mogelijkheden om een aanvullend pensioen op te bouwen. Ook als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Op deze manier heb je meer tijd om vermogen op te bouwen en heb je op latere leeftijd meer financiële zekerheid. 

Een verstandige keuze

Een aanvullend pensioen opbouwen is een verstandige keuze voor iedereen die later financiële zekerheid wil hebben. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het opbouwen van vermogen. Dit kan op verschillende manieren, zoals via een pensioenregeling van je werkgever, een lijfrentepolis of sparen via een bankrekening. Het is verstandig om je goed te laten adviseren door een financieel adviseur om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie. Met een aanvullend pensioen kun je later zorgeloos van je oude dag genieten.

Hoe ga ik nu te werk?

Vanuit Mijnpensioenvraag.nl staan wij jou graag bij in het adviseren van jouw persoonlijke situatie. Wij doen dit op 3 verschillende thema’s

  • Persoonlijke risico’s: overlijden & arbeidsongeschiktheid
  • Jouw kansen: eerder stoppen met werken & vermogensopbouw;
  • Wonen: optimalisatie van de woonlasten: hypotheeklasten besparen, verduurzamen en huren;
 
Door deze drie thema’s te bespreken & de financiele huishouding op orde te brengen kun jij een plan maken voor later.

Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de experts van mijnpensioenvraag.nl

Direct contact om jou te helpen?

Kom direct met ons in contact

Of gebruik onze chatbot. Deze geeft antwoord op al jouw vragen omtrent pensioen. Je herkent deze chatbot aan dit icoon:

Meest gezochte onderwerpen

Begrijpen wat de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) voor jou betekent

De pensioenwereld ondergaat een grote verandering met de komst van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp). Deze wet is bedoeld om het pensioenstelsel in Nederland aan te passen aan de moderne samenleving. Maar wat betekent dit voor jou als individu? In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de Wtp verkennen en begrijpen hoe deze wet invloed kan hebben op jouw pensioensituatie.

Lees verder >>

Pensioen 1-2-3

Wat is Pensioen 1-2-3? Pensioen 1-2-3 is een gestandaardiseerd informatiemodel voor pensioenregelingen, ontwikkeld door de Pensioenfederatie, de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en het Verbond van Verzekeraars.

Lees verder >>