Jij als Professional

Jij hebt een goede Job! Er wordt veel van je verwacht, maar de beloning is er ook naar. Hoe ga jij om met jouw pensioen? Heb je hier al over nagedacht?

Jouw werkgever heeft aangegeven dat je jouw pensioen zelf moet regelen. Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Ben je ondernemer? Lees dan hier verder. Indien je in loondienst bent, lees dan hieronder verder. 

Waar moet jij rekening mee houden?

Als je werkgever van je verwacht dat je zelf je pensioen regelt, kun je het beste zo snel mogelijk actie ondernemen. Hierbij zijn er een aantal stappen die je kunt nemen:

 1. Informeer bij je werkgever: Vraag je werkgever om meer informatie over waarom je zelf je pensioen moet regelen en of er specifieke regelingen zijn waar je gebruik van kunt maken. Misschien heeft je werkgever bepaalde voorkeuren voor een bepaalde pensioenverzekeraar of -regeling.
 2. Zoek een geschikte pensioenregeling: Ga op zoek naar een pensioenregeling die past bij jouw wensen en behoeften. Dit kan bijvoorbeeld via een verzekeringsmaatschappij, een bank of een pensioenfonds. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen.
 3. Maak afspraken met je werkgever: Maak afspraken met je werkgever over de hoogte van de pensioenbijdrage die je werkgever bereid is te betalen en hoe deze wordt verwerkt in je salaris.
 4. Laat je adviseren: Laat je adviseren door een financieel adviseur over de mogelijkheden en de fiscale gevolgen van de pensioenregeling. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld in aanmerking komt voor belastingvoordelen of dat je bepaalde risico’s moet afdekken.
 5. Houd het regelmatig bij: Het is belangrijk om je pensioenregeling regelmatig te blijven evalueren en eventueel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Zo kun je ervoor zorgen dat je pensioenopbouw blijft aansluiten bij je persoonlijke situatie.

 

Kortom, het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen als je werkgever van je verwacht dat je zelf je pensioen regelt. Door op tijd te beginnen en je goed te laten adviseren, kun je zorgen voor een goede financiële toekomst.

Hoe kun jij zelf een aanvullend pensioen regelen?

Er zijn verschillende manieren om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen. Hieronder geef ik een aantal opties:

 1. Individuele pensioenrekening (lijfrente): Met een individuele pensioenrekening, ook wel lijfrenterekening genoemd, kun je zelf sparen voor een aanvullend pensioen. Je stort periodiek of eenmalig een bedrag op deze rekening en het opgebouwde vermogen wordt belegd of vastgezet tegen een bepaalde rente. Het opgebouwde vermogen wordt op de pensioenleeftijd omgezet in een periodieke uitkering. Let wel op dat er fiscale regels gelden voor de inleg en de uitkering.
 2. Beleggingsrekening: Je kunt ook geld opzij zetten voor je pensioen door te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Op de lange termijn kan beleggen een goed rendement opleveren, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het is belangrijk om je goed te laten informeren en alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.
 3. Spaarrekening: Het is ook mogelijk om op een gewone spaarrekening geld opzij te zetten voor je pensioen. De rente op spaarrekeningen is op dit moment echter erg laag, waardoor het rendement op de lange termijn beperkt is.
 4. Verzekeringen: Er zijn verschillende verzekeringsproducten die kunnen bijdragen aan een aanvullend pensioen. Zo kun je bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afsluiten die een uitkering geeft bij overlijden of een kapitaalverzekering die bijvoorbeeld vrijkomt bij een bepaalde leeftijd.

 

Het is verstandig om je goed te laten informeren over de verschillende opties en te bekijken welke het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Dd specialisten van Mijnpensioenvraag.nl helpen en adviseren je hier graag bij.

Let er wel op dat aanvullend pensioen opbouwen gepaard gaat met kosten en risico’s, dus het is belangrijk om je goed te laten informeren over de voorwaarden en kosten van de verschillende opties.

Hoe ga ik nu te werk?

Vanuit Mijnpensioenvraag.nl staan wij jou graag bij in het adviseren van jouw persoonlijke situatie. Wij doen dit op 3 verschillende thema’s

 • Persoonlijke risico’s: overlijden & arbeidsongeschiktheid
 • Jouw kansen: eerder stoppen met werken & vermogensopbouw;
 • Wonen: optimalisatie van de woonlasten: hypotheeklasten besparen, verduurzamen en huren;
 
Door deze drie thema’s te bespreken & de financiele huishouding op orde te brengen kun jij een plan maken voor later.

 

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op met de experts van mijnpensioenvraag.nl

Direct contact?

Kom direct met ons in contact

Of gebruik onze chatbot. Deze geeft antwoord op al jouw vragen omtrent pensioen. Je herkent deze chatbot aan dit icoon:

Meest gezochte onderwerpen

Begrijpen wat de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) voor jou betekent

De pensioenwereld ondergaat een grote verandering met de komst van de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp). Deze wet is bedoeld om het pensioenstelsel in Nederland aan te passen aan de moderne samenleving. Maar wat betekent dit voor jou als individu? In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de Wtp verkennen en begrijpen hoe deze wet invloed kan hebben op jouw pensioensituatie.

Lees verder >>

Pensioen 1-2-3

Wat is Pensioen 1-2-3? Pensioen 1-2-3 is een gestandaardiseerd informatiemodel voor pensioenregelingen, ontwikkeld door de Pensioenfederatie, de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en het Verbond van Verzekeraars.

Lees verder >>